Beleuvenissen 2010

Binnen een paar weken begint Beleuvenissen weer. Voor de 22e keer is het stadscentrum van Leuven gevuld met gratis muziek en ambiance.

Dinsdag was er de persvoorstelling in Rodins, tesamen met de sponsors en organisatoren van het vrijdagse festival.
Mathieu & Guillaume (X-factor kandidaten) kwamen ook eventjes hun nieuwe CD voorstellen (Kleinste Sterren), tesamen met Jos van Oosterwijk.

Fons Verdyck, het diensthoofd communicatie van de stad, heeft het programma overlopen en toegelicht en het ziet er weer goed uit.

Alles is nog altijd op dezelfde manier opgebouwd, maar niemand die daarover klaagt :-)

Vrijdag 2 juli: JAZZ
Vrijdag 9 juli: FOLK
Vrijdag 16 juli: SPECIAL
Vrijdag 23 juli: TROPICAL

Voor het volledige programma verwijs ik jullie graag door naar de website van Beleuvenissen.

Leuven probeert het al jaren aangenamer te maken voor mensen met een fysieke beperking en dit jaar heeft men ‘Intro‘ ingeschakeld om alles in goede banen te leiden. Op een aantal pleinen worden speciale voorzieningen getroffen, een gedeelte voor het podium op de Vismarkt en voor de universiteitshal op de Oude markt worden voorbehouden voor rolstoelgebruikers, tolken zullen het optreden van “Melaerts en Blaute” op het Hogeschoolplein (16 juli) vertalen. Voor meer info kan je Sofie Donders contacteren via email: sofie@intro-events.be.

De Lijn zorgt er voor dat je veilig en zonder parkeerproblemen naar Beleuvenissen kan. Je hebt de gewone stadsbussen die je naar het centrum brengen, maar er zijn ook 19 nachtbussen voorzien die je gratis terug naar huis brengen.

De “Dienst van het Bloed” van het Rode Kruis verdient ook extra aandacht. Ze willen in juli 2010 in totaal 4000 nieuwe donoren vinden op alle festivals verspreid over heel Vlaanderen. Er zal elke vrijdag een promowagen op de Grote Markt staan waar je je kan aanmelden als geinteresseerde, maar als je effectief bloed wilt geven, ben je op 2 juli welkom op het Stadhuis (in de namiddag tot een uur of 6).

Ik wil ook nog even vermelden dat op zaterdag 10 juli Raymond van het Groenewoud naar Leuven komt naar aanleiding van Vlaanderen Feest.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.