Open Wervendag in Leuven

Op zondag 30 mei van 10.00u tot 17.00u is het weer Open Wervendag. Ook in Leuven kan je enkele werven bezoeken. Een overzichtje:

UZ Leuven: ultramodern kopstation en datacenter
oprit E314/E40, 3000 Leuven
In het noordelijke deel van de Health Science Campus wordt een nieuw energie‐ en datacenter van 4.000 m2 opgetrokken. Het kopstation zorgt voor de omzetting van hoogspanning naar bruikbare energie. Het datacenter wordt op zijn beurt het kloppend hart van de IT‐infrastructuur van UZ Leuven. Ultramoderne bouwtechnieken worden toegepast om dit alles te realiseren.

UZ Leuven: nieuwbouwproject kritieke diensten en ondergrondse parking
Terbankstraat, 3000 Leuven
Dit project betreft de nieuwbouw Kritieke Diensten van UZ Leuven en een ondergrondse parkeergarage met drie verdiepingen. In dit eerste nieuw gebouw komt een operatiekwartier radiologie en de urgentiediensten. Het gebouw is zo opgevat dat het functioneel kan geïntegreerd worden in de nieuwe nog te bouwen gebouwen. Een gigantisch bouwproject.

Barbarahof: wonen en werken langs de Dijle
Sint‐Barbarastraat, 3000 Leuven
Barbarahof is het eerste deel van een drieluik van de grote stadsontwikkeling in Leuven. Het is dan ook een omvangrijk bouwproject in het hart van historisch Leuven. Op het terrein verrijzen uiteindelijk zo’n 200 wooneenheden: eengezinswoningen, appartementen, studio’s, penthouses maar ook commerciële gelijkvloerse ruimtes.

Vlaams Administratief Centrum (VAC): unieke stadsvernieuwing
Diestsepoort, 3000 Leuven
Het Vlaams Administratief Centrum te Leuven, economisch en duurzaam sluitstuk van de ontwikkeling van de Leuvense stationsomgeving. Het VAC zal ongeveer 800 ambtenaren van 26 overheidsdiensten onderdak geven. Zij zijn gehuisvest op 23.000m². Het gebouw telt 17 verdiepingen en is 200m breed. Ontdek dit voorbeeld van geslaagde stadsvernieuwing.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.