Angus Fairhurst en Philippe Van Snick in M

Sinds 21 mei kan je twee nieuwe tentoonstellingen in M bezoeken. De tentoonstellingen staan in het teken van het werk van Philippe Van Snick en Angus Fairhurst. Leven in Leuven was vorige week aanwezig op de officiële opening van de tentoonstellingen. Ter gelegenheid van de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van Angus Fairhurst in België, was de bejaarde moeder van de veel te jong gestorven kunstenaar speciaal uit Engeland overgekomen. Eerst werd het woord gegeven aan de curator van de Angus Fairhurst tentoonstelling, Tom Trevor, directeur van Arnolfini. Daarna dankte kunstenaar Philippe Van Snick de aanwezigen en in het bijzonder zijn leerlingen van de Sint-Lukas academie die meehielpen aan het realiseren van een kunstwerk speciaal voor M. Na het einde van de tentoonstelling zal dit werk voorgoed verdwijnen.

Zowel de tentoonstelling van Philippe Van Snick als die van Angus Fairhurst bieden een overzicht van de carrières van beide heren, maar de werken zelf zijn zeer verschillend. Van Snick brengt eenvoudig, uitgepuurd werk in primaire kleuren. Angus Fairhurst was lid van de groep Britse kunstenaars die in de jaren ’80 internationaal doorbraken onder de naam ‘Young British Artists’. Zijn werk is doorspekt met humor en verwijzingen naar de natuur. De gorilla speelt een tragikomische rol. En heb jij al eens zelf deel uitgemaakt van een kunstwerk? In M kan het.

De tentoonstelling van Philippe van Snick:
Philippe Van Snick

Philippe Van Snick

Philippe Van Snick

Philippe Van Snick

Angus Fairhurst:
Angus Fairhurst

Angus Fairhurst

Angus Fairhurst

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.