VAC – Open Wervendag

Tijdens Open Wervendag bezochten wij het Vlaams Administratief Centrum (VAC) gelegen vlak aan de spoorweg. Het meest opvallende element van het VAC is ongetwijfeld de zestien verdiepingen tellende toren. Op de zeventiende verdieping bevindt zich de technische ruimte. De toren staat op een sokkel bestaande uit vijf verdiepingen. De totale oppervlakte van ongeveer 7000 vierkante meter, een smalle strook tussen het spoor en de Diestsepoort, werd maximaal benut. De totaal bebouwde oppervalkt bedraagt ongeveer 6500 vierkante meter, de totale benutbare vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 22.600 vierkante meter.

Het VAC is revolutionair op het gebied van milieubewust bouwen en voorziet een systeem van energierecuperatie door boorgatenopslag waardoor er warmte in de zomer wordt opgeslagen om in de winter beschikbaar te zijn voor de verwarming. Tevens wordt free-cooling en daglichtcompensatie toegepast om het energieverbruik nog te verlagen. Het VAC-project voldoet aan de (maximale) 4 sterrenwaardering met het oog op duurzaamheid.

Vlaams Administratief Centrum Leuven

Vlaams Administratief Centrum Leuven

Vlaams Administratief Centrum Leuven

Vlaams Administratief Centrum Leuven

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.