Vlaamse Bioweek start in Leuven

Van 5 tot 13 juni vindt de Bioweek plaats in Vlaanderen. De opening van dit evenement vindt dit jaar plaats in Leuven op zaterdag 5 juni.

Op zaterdag 5 juni wordt een gedeelte van de autovrije Diestsestraat ingekleurd tot een echte bio-braderij, met kraampjes voor info, verkoop, proevertjes, kinder- en straatanimatie en straatconcerten.
De echte start is een bio-ontbijt voor 25 gezinnen, die geselecteerd zullen worden op basis van een wedstrijd. De ganse dag is er bio-catering aanwezig. Geert Groffen is de biokok van dienst en maakt gerechten uit de biologische, seizoensgebonden en duurzame keuken.

Dit openingsevenement is een organisatie van Bioforum Vlaanderen, de provincie Vlaams-Brabant, stad Leuven, Hempmade, Anders Getint, Doekjes en Broekjes, Veeakker en het Handelaarscentrum Diestsestraat.

“We dragen deze campagne een warm hart toe. En voor de elfde keer op rij kan Bioforum Vlaanderen beroep doen op onze financiĆ«le en structurele medewerking bij de uitbouw van de Bioweek-campagne” zeggen Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu en economie, en Monique Swinnen, gedeputeerde voor landbouw.

Het bio-ontbijt start feestelijk met het ontkurken van cava en het op gang brengen van de sappentrapper. Gedeputeerden Jean-Pol Olbrechts en Monique Swinnen nemen hierbij het voortouw.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.