Ontdek Leuven op een interactieve manier

Update: De dienstverlening van StoryNations werd helaas stopgezet.

Adembenemende storytelling wandelingen doorheen de Vlaamse Kunststeden Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen met beeld en geluid en dat via je eigen smartphone, iPod, mp3-speler of gsm… het kan allemaal vanaf nu! De Vlaamse Kunststeden, VRT en het Vlaamse technologiebedrijf Navitell stellen hun nieuwste testproject voor en pakken uit met een internationale primeur: de ‘Automatic StoryPlay’, waarbij satellieten de weg wijzen en automatisch de verhalen starten zonder dat de gebruiker met hoge roaming- of streamingkosten wordt opgezadeld.

De digitale stadsroutes zijn een project dat voortvloeit uit het Kunststedenactieplan van Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois. De VRT tekende een multimedia verhaallijn uit. Navitell ontwikkelde de technologie en de software.

Voor Leuven werden drie routes uitgewerkt:

  • Leuven Sfeer
  • Leuven Internationaal
  • Leuven Brandt

Deze digitale stadsgidsen zijn downloadbaar op de website www.storynations.com en zijn geschikt voor elk mobiel toestel: mp3, mp4, iPod, GSM, iPhone, psp en pda. De gids begeleidt de toerist en informeert hem via beeld en geluid met fragmenten vol cultuurhistorische informatie en leuke anekdotes over de bezienswaardigheden die hij tijdens zijn stadswandeling ontdekt. Het beeld geeft een absolute meerwaarde aan de stadsgids, maar de houder van een mp3-speler kan evenzeer de route volgen door enkel verder te gaan op de instructies van de aangename stem.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.