Antoon Van Dijck. Meesterwerk of kopie?

M toont deze zomer twee schijnbaar identieke versies van De Heilige Hiƫronymus met een engel van Antoon van Dijck (1599-1641), de meester-portrettist van de Vlaamse schilderkunst. De ene is afkomstig uit het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, de andere uit het Nationalmuseum in Stockholm. Een bijzondere multimediale presentatie geeft aan welke van de twee het origineel is.

Ter gelegenheid van de opening van deze expositie gaf de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen op donderdag 10 juni een concert. Eerst speelde het trompettenkorps onder leiding van Trompet-Majoor Roland De Klippel, gevolgd door het Koperenensemble onder leiding van Luitenant Kapelmeester Yves Segers.

Een impressie:

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.