D’Hoogeschool na de hype

Er verscheen op deze blog al eerder een recensie over D’Hoogeschool, maar die dateert nog vanuit de periode na de overwinning waarin het restaurant de reservaties amper kon bolwerken. Ondertussen zijn we twee jaar verder en doen er geruchten de ronde dat het restaurant te koop staat. Geruchten die uitbaters Jelle en Yfke nuanceren in hun laatste nieuwsbrief van vrijdag 11 juni. Ik citeer:

In tegenstelling tot wat in verschillende media wordt beweerd, zijn wij nog steeds open en zal dat in de toekomst ook zo blijven. Wat wel correct is: d’Hoogeschool is op zoek naar een vennoot / overnemer om Jelle bij te staan in het zakelijke en commerciele aspect van een restaurant. Jelle doet zijn job nog steeds heel graag en is niet van plan om zijn ‘kindje’ zo maar te sluiten.
Jelle en Yfke koesteren inderdaad de droom om naar Frankrijk te verhuizen, maar daar bestaan nog helemaal geen concrete plannen rond.

Maar laten we de geruchten voor wat ze zijn, hoe smaakt tegenwoordig het eten bij D’Hoogeschool? Mijn vriend en ik maakten van het restaurantweek-aanbod gebruik om een tafeltje voor twee te reserveren in D’Hoogeschool, want ondanks al de hype was dit ons eerste bezoek aan de eerste winnaar van Mijn Restaurant. Zoals we dat van restaurantweek gewoon zijn, verliep de reservatie vlotjes.

We hadden redelijk vroeg gereserveerd waardoor er nog niet veel volk in het restaurant was, maar in de loop van de avond raakten alle tafeltjes opgevuld. Het interieur is modern en wordt opgefleurd met gifgroene en rode toetsen. Ik was vooral een fan van de twee grote moderne schilderijen in blauwe, groene en rode tinten. De rode tegeltjesmuur aan de ingang leidt je naar het hart van het restaurant. Mooi.

Aan tafel bestudeerden we het restaurantweek-menu. We wilden proeven van alles wat het restaurant te bieden had en kozen daarom voor de vier-gangenmenu all-in. We startten ons diner met een smakelijk aperitief met citroenzest en bubbels, heel verfrissend. Bij het aperitief kregen we garnaalkroketjes en een smeerseltje van eendenvlees. De twee voorgerechtjes (makreel en palingmousse) waren om duimen en vingers af te likken. Originele combinaties, fijne dosering van smaken, perfecte porties. Het hoofdgerecht met kalfsvlees was ook dik in orde, maar net iets minder bijzonder. Bij elke gang kregen we aangepaste wijnen. Al vergat men de wijn bij de tweede gang voor te stellen. Jammer, want al ken ik er niet veel van, het is altijd leuk om te vernemen vanwaar een wijn afkomstig is en welke smaken je erin kan herkennen.

Het dessert was minder mijn ding. Het ijs was al een beetje gesmolten toen het geserveerd werd en ik vrees dat madeleines, al waren ze nog warm van de oven, niet echt mijn ding zijn. De zelfgemaakte snoepertjes die we bij de thee en koffie kregen waren daarentegen wel lekker. Vooral de truffel met baileys was zalig. De korst van de macaron had misschien wat krokanter gemogen.

De bediening liet tijdens ons bezoek wat steekjes vallen. Zo moesten we zelf vragen om een flesje plat water, terwijl dit in onze menu inbegrepen zat en vergaten ze soms de lege wijnglazen af te ruimen. Bij de afrekening werd er een fout gemaakt: de thee en koffie die we besteld hadden werden apart aangerekend, terwijl deze in de all-in formule inbegrepen waren. De ober zag echter snel zijn fout in en zette deze zonder morren recht. Mijn vriend moest ook zelf zijn jas in de vestiaire gaan halen. Ik moet er wel bij vermelden dat de bediening zeer vriendelijk was en dan zie je dit soort foutjes sneller door de vingers, maar er is alleszins nog ruimte voor verbetering.

Conclusie: het is absoluut de moeite waard om D’Hoogeschool met een bezoekje te vereren.

Praktisch
Hogeschoolplein 8, 3000 Leuven
016/41 33 19
info@dhoogeschool.com
http://www.dhoogeschool.be

Onze keuze
Jonge makreel / Advocado / Citrusvruchten / Koriander
Gerookte paling ( mousse ) / Groene kruiden / Iberico
Kalf / Erwten / Tuinbonen / Mais
Perzik / Witte chocolade / Madeleine
Zoetigheden en Chocolade

Menu 4 gangen all-in : 71 euro per persoon

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.