Vierdaags kunst- en cultuurfestival M-idzomer

M-idzomer
Museum M, 30CC en Het Depot organiseren deze zomer voor het eerst M-idzomer. M-idzomer is een vierdaags kunst- en cultuurfestival op 29,  30, 31 juli en 1 augustus met een eigentijdse mix van concerten, tentoonstellingen en spoken word in M Leuven, met een accent op de sfeervolle tuin van het museum. Binnen de toegankelijke mix van diverse kunstdisciplines, neemt Het Depot het muzikale luik voor zijn rekening, 30CC staat in voor stand-upcomedy en spoken-wordprogrammatie. In Museum M loopt in die periode de tentoonstelling van Angus Fairhurst. Met een dagticket kan je genieten van alle concerten, performances en tentoonstellingen. Overdag kan je rustig de tentoonstellingen bezoeken. Het avondprogramma start om 17.30 uur.

Mercury Rev
donderdag 29 juli 2010
De eigenzinnige pop-rocksound van het Amerikaanse Mercury Rev wordt vaak in één adem genoemd met de muziek van The Flaming Lips, Sparklehorse en Grandaddy. Doorbreken deden ze met het in ’98 uitgebrachte ‘Deserter’s Song’, dat door critici tot één van de beste platen van het jaar werd uitgeroepen. De schitterende opvolgers ‘All Is Dream’ (2001) en ‘The Secret Migration’ (2005) gaan verder op het elan van hun zweverige americana. Met ‘Snowflake Midnight’ snoert de groep alle critici opnieuw de mond: deze groep is nog lang niet uitverteld!

Milow Unplugged
zondag 1 augustus 2010
De kans dat je Milow live aan het werk zag het afgelopen jaar is klein. Momenteel tourt de Leuvense singer-songwriter doorheen heel Europa. Tussendoor werkt Milow hard aan de langverwachte opvolger voor ‘Coming of Age’, die gereleased zal worden in het voorjaar van 2011. Geflankeerd door multi-instrumentalist Tom Vanstiphout en de Britse zangeres Nina Babet belooft dit een intimistische en vooral onvergetelijke avond te worden.

Nona Mez, wiens nieuwe dubbelplaat ‘Radio Rain & Hard Luck Stories’ op jubelende recensies werd getrakteerd in Humo, De Morgen en De Standaard, zorgt met zijn eigenzinnige en melancholische fluisterpopsongs voor het ideale voorprogramma van Milow Unplugged.

Drie dagen spoken word, stand-up, muziektheater en performances
vrijdag 30, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus 2010
30CC grasduint in alles wat mooi en fraai, prikkelend, boeiend en oorstrelend is. Bevestigden hun M-idzomerdeelname reeds: ‘artist in New York residence’ Saskia De Coster, novellist en columnist Christophe Vekeman, ‘Zonde van de zendtijd’ Henk Rijckaert en de verduiveld grappige zelfrelativist Iwein Segers. Ook van de partij: The Sedan Vault met  de e-novel ‘Vanguard’ waarin cinema meets literature meets electronic noise.

Angus Fairhurst en Philippe Van Snick
Angus Fairhurst is een van de meest talentvolle Young British Artists. Met veel humor en verschillende media behandelt hij thema’s zoals macht, reclame, verlangen, seks of donkere onderwerpen zoals de dood.

In het werk van Philippe Van Snick staan kleur, tijd en ordening centraal. Zijn schilderijen, tekeningen, foto’s, lichtbeelden en installaties onderzoeken en analyseren de realiteit.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.