25ste Langste Dag in Leuven

Op zaterdag 19 juni wordt dit jaar voor de 25ste keer de Langste Dag georganiseerd. In een verkeersvrije binnenstad kan je naar hartenlust shoppen in vele honderden winkels. De Langste Dag is het grootste eendaagse winkelevenement in open lucht van ons land. De organisatie is in handen van Middenstand Groot Leuven (MGL), een vereniging bestaande uit een enthousiast team vrijwilligers die van de Leuvense Langste Dag een begrip hebben gemaakt. Internationale straattheateracts, visuele animaties en talrijke attracties zullen de kinderen en het winkelend publiek aan het lachen brengen.

Doorheen de jaren ontstonden een aantal vaste waarden. Zo kunnen kinderen door eenvoudig een stempel te halen, meedingen naar een aantal schitterende prijzen, waaronder fietsen, een tweedaagse reis met de hele familie naar Eurodisney, enz. Sinds enkele jaren wordt er tijdens De Langste Dag ook een grote brocanterie-markt gehouden op het Martelarenplein en in de Diestsestraat. Nieuw sinds vorig jaar is het verenigingsdorp op het Fochplein, waar een dertigtal Leuvense verenigingen zich onder de Leuvense vrijetijdskoepel Zócalo verzamelen om hun werking voor te stellen aan het publiek.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.