Itinera Nova – Oproep vrijwilligers voor scanwerk

Sinds 26 mei staat de nieuwe website van Itinera Nova online. De eerste versie werd vervangen door een nieuwe, gemakkelijker hanteerbare website met meer informatie en nieuwe mogelijkheden. Itinera Nova, nieuwe wegen naar de digitale ontsluiting van archiefbronnen, is een project van het Stadsarchief Leuven. De bedoeling is een zo goed mogelijke digitale toegang te ontwikkelen tot de meer dan duizend registers van de Leuvense schepenbank (1362-1795). Op termijn van tien jaar zullen alle ca. 950.000 bladzijden ingescand worden.

Heb je interesse om een bijdrage aan het project te leveren op vlak van de digitale beelden? Dan is het inscannen van de originele schepenregisters misschien iets voor jou. De professionele boekscanner van Itinera Nova zal vanaf eind juni operationeel zijn. Het archiefpersoneel kreeg, samen met één van de Itinera Nova-vrijwilligers, al een eerste vorming.

De registers worden ondertussen nauwkeurig voorbereid door een andere vrijwilliger, Robert Boonstoppel, zodat de originele bronnen op een optimale manier kunnen worden gedigitaliseerd. Heb je zin om een halve dag per week in het archief te komen werken en op een zorgzame manier de schepenbankregisters digitaal vast te leggen? Stuur dan een mailtje naar inge.moris@leuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.