Lancering website kinderopvangleuven.be

Na het blijde nieuws van een zwangerschap, volgt bij heel wat Leuvense ouders een moeizame en vaak langdurige zoektocht naar kinderopvang. Daarom lanceert Centrum voor Kinderopvang ‘Het Kind’ een website die het zoeken, aanvragen en toewijzen van kinderopvang in Leuven vlotter en toegankelijker moet doen verlopen.

Tijdens hun zoektocht naar kinderopvang botsen ouders op allerlei obstakels: ze lopen verloren in de veelheid aan opvangvormen en –types, krijgen bij elke inschrijving steevast te horen dat hun kind door het schrijnend plaatstekort in Leuven op de wachtlijst komt te staan, enzovoort. Kinderopvanginitiatieven op hun beurt worden overstelpt met aanvragen. Noch zij, noch de stad, noch Kind & Gezin hebben zicht op het werkelijke opvangtekort.

Om de zoektocht naar kinderopvang transparanter, toegankelijker, korter en aangenamer te maken lanceert Centrum voor Kinderopvang (CKO) ‘Het Kind’ de website www.kinderopvangleuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.