Belgisch Kampioenschap wielrennen

Op zondag 27 juni strijden Tom Boonen, Philippe Gilbert, Stijn Devolder, Bjorn Leukemans, Leuvenaar Sander Armee en vele anderen voor de titel van Belgisch Kampioen 2010.

Als Leuvenaar kan je dit topsportevenement meemaken van op de eerste rij.

Programma BK Wielrennen:

  • 10.45 u: voorstelling wielrenners op een podium op de Grote Markt
  • 12.10 u: start
  • 18 u: aankomst

Het BK wordt gereden op de bekende omloop van de GP Jef Scherens. Deze omloop van 14,1 km stuurt de renners door het stadshart van Leuven. De wielrenners maken een lus over deelgemeente Wilsele. Via de binnenring passeren de renners om de 20 minuten in de Bondgenotenlaan waar vlak voor het Fochplein de eindstreep is.
De rechte lijn (900 m) in de Bondgenotenlaan biedt kansen voor een sprint. Zullen de spurters nog paraat staan na 17 maal (+/- 240 km) dit lastige traject, met onder meer de Keizersberg en de Wijnpers, gereden te hebben?

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.