Colora festival 2010: 20 jaar en verrassend nieuw

In 2010 is Colora festival, hét festival voor steengoede wereldmuziek, toe aan zijn twintigste editie. Voor organisatoren CC Oratoriënhof en Masereelfonds is dat reden genoeg om uit te pakken met een totaal nieuw concept waarbij de concerten uitwaaieren over de hele stad.

Colora festival staat traditiegetrouw garant voor een reeks ijzersterke wereldmuziekavonden in juli. Daar wordt uiteraard niets aan gewijzigd. Wat wel helemaal anders wordt, is dat het festival uitdeint over de hele stad en dat er ook het hele jaar door initiatieven worden genomen. Colora festival bespeelt voortaan zowel grotere als kleine zalen én zet een stevig cafécircuit op poten met tal van gratis wereldmuziek-, blues-, jazz- en folkconcerten.

De stad Leuven verleent graag haar medewerking aan dit initiatief en sluit daarom een samenwerkingsovereenkomst met de organisatoren. “We willen al langer werk maken van het cultureel aanbod in cafés en andere horecazaken. Dat Colora festival meer plaatsen in de stad wenst te bespelen, steunen we voluit“, verklaart schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Bovendien zien we er beiden een uitgelezen kans in om ook jonge en Leuvense muzikanten een podiumplek te bieden. Colora festival legt daarbij ook nog eens een belangrijke nadruk op samenwerking met Leuvense allochtonenverenigingen. De stad stelt dan ook een budget van € 10.000 euro per jaar ter beschikking.

Organisator Martin Vos van het Masereelfonds vult aan: “Colora festival is blij met de extra ondersteuning van de stad. We besloten daarom niet alleen in juli, maar het hele jaar door een 25-tal concerten te organiseren. Een aantal van deze concerten programmeren we in het Oratoriënhof en in de zaal El Peligroso/Ons Huis. De andere concerten laten we plaatsvinden in het cafécircuit. Kaminsky, Oase, De Giraf, Via-Via en Libertad zegden al toe.

Colora festival is een kleinschalig, gezellig en kwaliteitsvol wereldmuziekfestival in Leuven. Via de universele taal van de muziek willen de organisatoren het positieve van de interculturele samenleving in de verf zetten. In de marge van de concerten blijft er ook in het nieuwe opzet ruimte voor infostands en interculturele ontmoeting.

De zaalconcerten vinden plaats op zaterdag 3, 10, 17 en 24 juli en op dinsdag 20 juli. De gratis caféconcerten vinden plaats op maandag 5 juli, donderdag 8 juli, maandag 12 juli en donderdag 15 juli. Voor het volledige programma verwijzen we naar de Colora-festivalsite.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.