Verbeeld – Natuurfotografie & Soundscapes in de Kruidtuin

Zomer in de Kruidtuin bevindt zich dit jaar op het snijvlak tussen fotografie en soundscapes. Een tentoonstelling van natuurfoto’s gecureerd door stadsfotograaf Marco Mertens gaat in dialoog met de geluidskunst van Eavesdropper. En dat alles met als centrale thema: de Kruidtuin.

Zomer in de Kruidtuin brengt al sinds 1988 kunstwerken in de botanische tuin van Leuven. Het doel is tweeledig: de Kruidtuin promoten en kunstenaars de kans geven in deze prachtige omgeving te exposeren. De tuin zelf is immers méér dan enkel een groene tentoonstellingszaal, en speelt zelf ook een rol. Als muze of als contrast. In 2008 werkten enkele landschapskunstenaars bijvoorbeeld met gras en groen, in 2009 gingen de street art en graffiti kunstenaars een bevreemdende, maar intrigerende dialoog aan met het park.

In 2010 is de tuin helemaal dé centrale as waar de openluchttentoonstelling rond draait. Natuurfotografie en auditieve kunst tonen de tuin door het oog of oor van de kunstenaars, de fotografen. Foto Gamma Leuven maakte een jaar lang foto’s van de Kruidtuin in alle seizoenen. Van sneeuwwit naar kleurige bloesems, maar ook de mensen in de tuin passeerden voor de lens van de deelnemende fotografen. Het resultaat is te zien enerzijds op grote prints in de tuin zelf, en anderzijds op panelen opgesteld in de Oranjerie.

De tentoonstelling loopt van 26 juni t.e.m. 6 september 2010.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.