Leuven ‘boombalt’ … na ‘België Danst 2010′

Het evenement België Danst 2010 is een initiatief van de kanselarij van de Eerste Minister naar aanleiding van het Europees voorzitterschap van België. In 12 steden tegelijk wordt er gedanst in een vooraf in groep aangeleerde choreografie. Niets is ingewikkeld. Iedereen kan deelnemen. Beelden uit de deelnemende steden komen rond 21.15 uur rechtstreeks op het scherm. In Leuven heeft België Danst 2010 plaats op zaterdag 3 juli 2010 om 19.30 uur op de Oude Markt.

Als dit spektakel is afgelopen, rond 21.45 uur, doet Leuven lustig verder. Vrij en vrolijk. Als iedereen dan toch daar is… Het stadsbestuur pakt uit met een Boombal als afterparty. De aanwezigen worden vergast op aanstekelijke folkmuziek waarbij iedereen zich kan uitleven in koppel-, kring-, rij- of sliertdansen met walsjes, polka’s en polonaises. Ook dan hoeft niemand te vrezen dat hij of zij niet kan volgen. De danspasjes worden aangeleerd. Iedereen helpt iedereen zodat ook leken alles vlug onder de knie krijgen (en vooral in de benen). De Boombaldrive die de muzikanten uitstralen op hun podium slaat als een laaiend vuur over op het publiek. Het resultaat moet een enthousiaste Oude Markt opleveren die iedereen een aanstekelijke boost geeft om vrij en vrolijk de zomermaanden in te stappen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.