Negende editie Zomer van Sint-Pieter

Een vaste muzikale waarde met elk jaar nieuwe accenten, zo kan je ‘Zomer van Sint-Pieter’ het best omschrijven.

Het festival is inmiddels al aan zijn negende editie toe en brengt daarbij wekelijks vier lunchconcerten. 30CC/Schouwburg wordt de nieuwe locatie voor de concerten kamermuziek.

Twee maanden lang kan het nieuwsgierige publiek elke dag een ander repertoire ontdekken. Om in deze muzikale regenboog wat orde te scheppen, is het programma in vier cycli opgedeeld, die elk met een weekdag overeenstemmen.

De dinsdagen staan vooral in het teken van de traditionele muziek. Op woensdag dompelt het festival je onder in de oude muziek, met extra aandacht voor de menselijke stem. De cyclus op donderdag is gewijd aan de 20ste en de 21ste eeuw. Op vrijdag komt het grote romantische repertoire aan bod, met speciale aandacht voor Robert Schumann en Frédéric Chopin, beiden 200 jaar oud.

Traditiegetrouw staat er ook een volledige week in het teken van de piano. Van 13 tot 16 juli onthaalt het festival uitmuntende jonge Belgische en buitenlandse pianisten.

Praktisch
van woensdag 30 juni tot en met donderdag 26 augustus 2010, uitgezonderd 21 juli en van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 augustus
op dinsdag, woensdag en donderdag 26 augustus in de Sint-Pieterskerk
op donderdag en vrijdag, en van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juli in de Schouwburg
telkens om 12.15 uur
duur: 35 minuten
ticket: € 4 per concert, inclusief dagprogramma

Het volledige programma vind je op de site van 30cc.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.