Eerste publieke barbecue in Leuven

Gisterenmiddag werd op het Albert Dejongheplein (Casablanca) de eerste publieke barbecue ingehuldigd. De inhuldiging gebeurde op de enige manier waarop men een barbecue kan inhuldigen: met barbecuehapjes voor de buurtbewoners aangeboden door culinaire slagerij “De Kapblok” en een drankje aangeboden door de stad Leuven. De barbecue op het plein bestaat uit twee afzonderlijke vierkante blokken van 400 kilogram ontwikkeld door betonfabrikant Den Boer met daarop de barbecueroosters. Jammer genoeg vertoont één van de twee blokken al een flinke barst. De leverancier, die aanwezig was op de inhuldiging, verzekerde ons echter dat het kapotte onderdeel snel vervangen zal worden.

Wie wil barbecuen op het Albert Dejongheplein kan een barbecuekoffer lenen bij het wijkbureau met de nodige attributen voor een barbecue (vlees natuurlijk niet inbegrepen ;-)). De buurtwerkers drukten wel hun ontgoocheling uit over het feit dat men er geen rekening mee had gehouden dat zowat vijftig procent van de bewoners van de wijk moslim zijn. Het vlees dat aangeboden werd op de inhuldiging, was echter niet halal, waardoor de jonge moslims die bij de buurtwerking betrokken zijn, wegbleven. Een gemiste kans, want er waren twee barbecues, waardoor het perfect mogelijk was op één barbecue halalvlees klaar te maken.

In de toekomst zullen er nog twee barbecue-sites ingericht worden: eentje naast de heksentoren ter hoogte van de tuinbouwschool en eentje in het Noormannenpark (de vroegere Wingerd). De stad investeerde hiervoor meer dan 8000 euro in de aankoop van de barbecues en daarnaast nog eens 17.000 euro in de omgevingsaanleg en in de aankoop van de barbecue-tafels.

Wij wensen de buurtbewoners van wijk Casablanca nog veel toffe barbecue-momenten toe.

Inhuldiging publieke bbq Albert Dejongheplein

Inhuldiging publieke bbq Albert Dejongheplein

Inhuldiging publieke bbq Albert Dejongheplein

Inhuldiging publieke bbq Albert Dejongheplein

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.