De Langste Tafel

Op het allerlaatste nippertje (het was al bijna twee uur), schoven mijn vriend en ik zondagmiddag onze voeten onder de langste tafel. De weergoden waren dit fijne Leuvense initiatief goed gezind. De zon scheen neer op rijen en rijen smikkelende mensen die bediend werden door knappe jongens en meisjes in traditionele klederdracht. Muzikanten zorgden voor een vrolijke noot.

Al snel kregen we een lekker glaasje Chardonnay Meerdael, streekproduct met klasse, voorgeschoteld. De bediening was vlot en efficiënt, want kort daarna mochten we al proeven van het voorgerecht: een bord vol met heerlijkheden. Een gazpacho, een overheerlijk spiesje met harde kaas, vruchtengelei, een peper gevuld met smeerkaas en een zongedroogd tomaatje, garnaaltjes en brood met tomaten. Het water komt me bij het beschrijven weer in de mond. Na het royale voorgerecht volgde een lekkere brochette met een tomatensausje en een aardappel in de schil. Het lukte me, door de grote portie niet mijn bord leeg te krijgen. En dan moest het dessert nog komen: een superlekkere tiramisu. En dit alles voor slechts 10 euro per persoon.

Proficiat aan de organisatie: MGL, restaurant De Dry Tonghen, restaurant Kalypta, restaurant L’Etoile D’Or, restaurant Acquasanta, restaurant Pepe Nero en restaurant Il Peperoncino. Volgend jaar zijn we beslist opnieuw van de partij.

De langste tafel

De langste tafel

De langste tafel

De langste tafel

De langste tafel

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.