Beleuvenissen Folk: Ragús

Beleuvenissen Folk. Puffen en zweten op een heerlijk afgeladen volle Oude Markt. Ragús, een Ierse groep van muzikanten, zingers en dansers, neemt je mee op het ritme van vrolijk springende tap dance en zuiver geplaatst handgeklap.

Ragús (“rah-goose”) is het woord voor ‘verlangen’ op de Aran Islands, en verlangen hing er in de lucht: danseressen die over het podium wervelden, dansers die het publiek vervoerden, muzikanten die de live muziek tot op hoogtepunten brachten waar geen enkele tap dance tape tegenop kan. Afgewisseld met sfeervolle ballads, kon je in het microwereldje van de Oude Markt even de zwoele warmte vergeten, om gefascineerd naar de prachtige kostuums kijken.

Tap tap tap, klap klap; mijn gezelschap wist me er even op te wijzen dat het dus wel de bedoeling is om mee te klappen… Niemand had iets gezegd, enkel die éne tap danser op het podium die zijn kunsten opvoerde, maar iedereen klapte mee. Een korte, krachtige demonstratie van de energie van zijn voeten, die de Markt kon ophitsen, in trance lachend en dansend. Enkel geflankeerd door klikken en knallen hees hij het publiek op zijn eentje naar applaudiseren, en als dan ook de hele dansersgroep met zachte en harde schoenen het podium omtoverde tot een authentiek traditioneel dansfestijn, was de vervoering compleet.

Waarlijk een prachtige live show, met passie en een vleugje humor gebracht!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.