De Bibliotheek

De Bongo bon is ondertussen even klassiek als een fles wijn of een bloemenboeket. Zo is er bijvoorbeeld de bon “gastronomie”, een goeie gelegenheid om eens net wat sjieker te gaan eten dan je gewend bent. Onlangs mochten mijn vriend en ik er eentje verzilveren. Omdat we allebei vegetariër zijn, is er dan een klein vooronderzoek nodig. Aldus mailden we de twee deelnemende restaurants in het Leuvense: de Faculty Club en De Bibliotheek. We kregen algauw een positief antwoord van de laatste; de Faculty Club heeft ons helaas nooit teruggemaild. De keuze was dus snel gemaakt.

De Bibliotheek ligt een eindje buiten Leuven, in Vaalbeek, thuisbasis van de Chardonnay Meerdael. Het interieur is gezellig maar erg klassiek, met terracotta muren, schilderijtjes, en hier en daar een gevulde boekenkast. Als aperitief raadde men ons een champagne, een glaasje van de lokale Chardonnay Meerdael of Chardonnay Meerdael Rosé aan. We gingen voor de roze bubbels. De maître d’ was netjes op de hoogte van ons vegetarisch arrangement, vroeg naar onze wijnkeuze en of ze het menu als verrassing mocht laten. We kozen een klein flesje Lalande de Pomerol en lieten ons verder verrassen door…

  • een aperitiefbordje met een huisgemaakt kaaskroketje, roomsoepje, en een loempia van sperziebonen
  • een carpaccio van tomaten
  • asperges op Vlaamse wijze
  • tomaat-prei ravioli met spinaziepuree
  • een dessertsoepje van sinaasappel, rabarber, munt met een bolletje huisgemaakt basmati-ijs
We genoten van de verfijnde gerechten. De porties waren trouwens klein maar voldoende, en de (volledig vrouwelijke) bediening was vriendelijk, correct en discreet.
Een kannetje gunpowder thee begeleid met een mini glaasje chocomousse en wat koekjes rondden een fijne avond af.
De Bibliotheek is niet goedkoop, de Bongo bon kwam ons dus goed van pas. Voor de dranken betaalden we 58 euro (de Meerdael bubbels wogen hierbij redelijk zwaar door). Voor een standaard 4 gangen menu betaal je 54 euro per persoon.
Praktisch
Gemeentestraat 12, 3054 Vaalbeek
016/40.05.58
Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “De Bibliotheek”

Faculty Club
(on juli 12th, 2010 at 10:17)

Geachte Andrew,

Wij bij Faculty Club zijn een beetje verbaasd bij het lezen van deze post – het is immers onze gewoonte om steeds op e-mails te antwoorden. Zou u zo vriendelijk willen zijn om ons te laten weten hoe u uw aanvraag precies heeft geplaatst? Zo kunnen wij nagaan waar het is foutgelopen. Alvast hartelijk dank voor de medewerking en onze excuses voor het niet beantwoorden van uw vraag.

Met vriendelijke groet,

Faculty Club

 
andrew
(on juli 12th, 2010 at 23:59)

Hallo Faculty Club,

Fijn dat jullie reageren. Ik had al een tijd geleden gemaild, namelijk op 21 april ergens in de vooravond. Ik zocht niets speciaals achter het ontbreken van antwoord en nam gewoon aan dat een aangepast menu voor 2 wat moeilijk lag. Mocht dat bericht verloren zijn gegaan, de spons erover! Ik stuur dan graag mijn mail opnieuw.

groeten,
Andrew

 
Faculty Club « Leven in Leuven
(on september 4th, 2017 at 12:21)

[…] een misgelopen e-mail communicatie in een ver verleden (zie http://leveninleuven.be/2010/07/12/de-bibliotheek), verraste mijn vriend me in de kerstperiode met een succesvolle reservatie in de Faculty Club. […]