Tweede editie Piknik Musik

Op zondag 25 juli is het opnieuw verzamelen geblazen in het stadspark van Leuven voor PIKNIK MUSIK: een grootse picknick op de tonen van Leuvens fijnste dj’s en live bands. De tweede PIKNIK MUSIK van 2010 zal plaatsvinden op zondag 22 augustus in het Paul van Ostaijenpark.

Wie er vorig jaar bij was zal het beamen, er is niets leukers op een zomerse zondagnamiddag dan languit in het gras liggen. Een cocktail in de ene hand, goed gezelschap aan de andere kant, en op de achtergrond een streep muziek: PIKNIK MUSIK  is de perfecte zondagmiddagactiviteit voor de jonge stadsbewoner. Steden als Brussel, Montréal, Parijs en Dublin kennen allemaal hun variant van PIKNIK MUSIK. Sinds enkele jaren worden ook daar mensen aangespoord om  bij zonnig weer naar het park te trekken voor enkele uurtjes lui genieten, eten of spelen.
De opzet is eenvoudig. Het publiek kan een eigen picknick meebrengen, of zich in de watten laten leggen door het aanbod van enkele Leuvense delicatessenzaken. Voor de muziek wordt een beroep gedaan op de Leuvense muzikanten en dj’s. Van funk over soul tot wat jazz en hip hop: de line-up is een mooie doorsnede van wat de Leuvense muziekscène te bieden hebben. Nieuw dit jaar is de live muziek. Zo zal bijvoorbeeld de Leuvense feesttroep Lokomotiv het stadspark doorkruisen op zondag 25 juli. Niets mag de gezapige cadans van een zondagmiddag doorbreken. PIKNIK MUSIK programmeert dan ook enkel relaxte ‘summer tunes’. PIKNIK MUSIK is geen dance-event, maar een uitvergrote zondagmiddag bijeenkomst van vrienden, jonge families, kinderen en aanverwanten.

PIKNIK MUSIK ontstond in 2009 uit een gebrek aan zomerse activiteiten voor jong Leuven. Buiten Beleuvenissen en Marktrock viel er die zomer weinig te beleven. Bovendien zijn deze evenementen hun lokaal Leuvens karakter inmiddels een beetje verloren. PIKNIK MUSIK wil een overzichtelijke plaats, een gezellig moment, een ideale gelegenheid zijn waar je zoveel mogelijk vrienden, buren, collega’s en familieleden tegen het lijf kan lopen. De intentie leunt aan bij die van een buurtfeest, maar dan voor alle Leuvenaars. De initiatiefnemers Thomas van Ostaede en Ilse Schoonackers hebben inmiddels een vzw opgericht die structuur biedt aan de toekomstplannen. Als alles meezit strijkt PIKNIK MUSIK in de zomer van 2011 niet tweemaal, maar viermaal neer in een Leuvens park.

Praktisch
Zondag 25 juli 2010| 15:00 – 22:00 | Stadspark Leuven
Zondag 22 augustus 2010 | 15:00 – 22:00 | Paul van Ostaijenpark

Line-up

Zondag 25 juli
14.30 – 16.30 UP HIGH COLLECTIVE
16.30 – 18.00 FATOOSAN & MIKI
18.00 – 19.00 LOKOMOTIV
19.00 – 20.30 DAMENTED
20.30 – 22.00 THE NITWITS

Zondag 22 augustus
14.30 – 16.30   BLASTKID & TEDDY TENDERTOUCH
16.30 – 18.00   STAN LEE CHEEZ & MO’STASH
18.00 – 19.00   DRE PEREMANS JAZZ ENSEMBLE
19.00 – 20.30   KING RICK
20.30 – 22.00   RAOUL LAMBERT

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.