M-idzomer

Gisteren was de openingsdag van M-idzomer. Een vierdaags avond festival op de site museum M. M-idzomer is een samenwerking tussen M, Het Depot en 30cc. En dat blijkt duidelijk uit de affiche. Niet alleen concerten maar ook  performances, stand-up comedy, theater en spoken word. Ook alle tentoonstellingen in M zijn vrij toegankelijk voor de festivalbezoeker.

Het is niet zo dat het theater, performance en comedy als side-act zijn geprogrammeerd, als vermaak tussen de concerten door. Nee, je moet echt wel kiezen wat je wil zien. En soms is dat geen gemakkelijke keuze.

Dat betekent dus ook even kijken op het tijdsschema van M-idzomer. Die heeft even op zich laten wachten, maar is ondertussen wel te vinden op de website van Het Depot. En er hangt ook een affiche van de timing aan de zuilen van de hoofdingang van M. Op het festival terrein zelf is het moeilijker je weg te vinden.

Bij het binnenkomen ‘langs de centrale ingang, ‘antichambre’ in het M-jargon, word je na ticketcontrole onmiddellijk gezogen naar de binnentuin. Daar staat een podium aan de muur met de Savoystraat – het laagste punt van de tuin. Op dat podium stond gisteren The Bear that wasn ‘t en Mercury Rev. Een recensie van dit optreden leest je bij Gonzo Circus. De performances vinden plaats in het gebouw van het museum.

foto: Mercury Rev, courtesy Gonzo Circus, by Maarten Timmermans

Vandaag op de affiche staat o.a. Saskia De Coster. Zij leest voor terwijl Lotte De Troyer drumt. Bert Gabriels doet comedy. Tussen door om 22u zijn er diverse performance, waaronder een terroristen-guerilla actie heb ik me laten vertellen. Op het muziek podium staan Lefto, Andreya Triana en Leela James. Ik kijk er helemaal naar uit.

www.m-idzomer.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.