Belgian Cycling Happening

Op 17, 18 en 19 september organiseert de Vlaams-Brabantse afdeling van de Vlaamse wielerbond de Belgian Cycling Happening voor de recreatieve fietser en mountainbiker. Het epicentrum van de fietshappening is de sporthal van Heverlee.

Voor de mountainbikers worden schitterende omlopen van 40 en 70 km uitgetekend in de bosrijke omgeving van de Zoete Waters, Meerdaalwoud en Heverleebos. De grote omloop zal flirten met de taalgrens waar een meer golvend agrarisch landschap wordt doorkruist. Ook aan de kleinsten is gedacht. Na een gezamelijke start verkennen ze onder begeleiding en in groep het bos.

Er zijn eerder vlakke, maar zeer mooie landelijke ritten richting Aarschot, Averbode en Diest. Anderzijds wordt er een lus via Hoegaarden en de taalgrens uitgetekend, waarbij enkele kuitenbuiters niet ontbreken. Naast de afwisselende omlopen van 75 en 120 km zijn er uiteraard ook omlopen voorzien voor een leuke gezinsuitstap (25/45 km).

Alle deelnemers kunnen onderweg rekenen op een goed verzorgde en uitgebreide bevoorrading.

Alle info op http://www.belgiancyclinghappening.be/.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.