K.U.Leuven in het nieuws: eenvoudig tekst omzetten naar braille

Onderzoekers van de K.U.Leuven hebben software ontwikkeld waarmee vrij eenvoudig tekst kan omgezet worden in braille. De naam van het project is odt2braille en het is een plugin voor de tekstverwerker van OpenOffice.org, de gratis office toepassing. Je kan zowel bestaande tekst omzetten naar braille als zelf braille invoegen. Ervaren gebruikers kunnen de opmaak van de gegenereerde braille volledig aanpassen.

De plugin odt2braille wordt vrijgegeven onder de LGPL3 licentie, m.a.w. je kan deze software gratis gebruiken en zelfs aanpassen.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “K.U.Leuven in het nieuws: eenvoudig tekst omzetten naar braille”

Lucie
(on augustus 24th, 2010 at 0:40)

Naar het schijnt op pagina 1 en 2 van de morgen, en ook van de KULeuven: http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/Onderwijs/article/detail/1148054/2010/08/23/Ancienniteit-loont-niet-voor-elke-studierichting.dhtml