Start heraanleg Fochplein en Margarethaplein

Binnenkort start de heraanleg van het Fochplein. Bedoeling is het drukke en onaangename plein om te vormen tot een plein met moderne bushaltes en een ruime ondergrondse fietsenstalling.

De werken zullen natuurlijk de nodige hinder met zich meebrengen voor de omwoners en de handelszaken in de omgeving. Vanaf 7 september stoppen er geen bussen meer op het Fochplein. De bussen die vertrekken aan het station en de stad in rijden, volgen de omleiding langs de Bondgenotenlaan, de Vital Decosterstraat en de Rijschoolstraat. In de Rijschoolstraat worden ter hoogte van de sporthal langs beide kanten van de straat bushaltes met schuilhuisjes voorzien. Van hieruit vertrekken de meeste lijnen richting de benedenstad via de Dirk Boutslaan. Enkel de lijnen 1 en 2 rijden na het Smoldersplein omhoog via het Margarethaplein naar de Grote Markt. De bussen die komen van de benedenstad en naar het station rijden, volgen de omleiding via de Rijschoolstraat, Mathias Van den Gheynlaan, Jean Baptiste Van Monsstraat en Diestsevest naar het station. Voor voetgangers en fietsers is er aan beide zijden van het Fochplein een afgebakende doorgang langs de gevels.

Hopelijk verlopen de werken vlot en wordt dit drukke punt in het hart van Leuven effectief omgetoverd tot een aangenaam plein.

Alle informatie over stadsvernieuwing op http://www.leuven.be/stadsvernieuwing of infohuis@leuven.be

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Start heraanleg Fochplein en Margarethaplein”

LJ
(on augustus 30th, 2010 at 8:23)

Ik ben benieuwd!!