Belgisch Kampioenschap eindigt met spectaculaire best trick op de wall

Zondagnamiddag is het Belgisch Kampioenschap extreme rollerblading (aggressive skating) gewonnen door thuisrijder Thomas Buggenhoudt. Anthony Pottier (Verviers) was de beste in de bowl. Hij pakte ook uit met de ‘best trick': Fishbrain bovenop de wall. Voor het derde jaar op rij was de 14-jarige Gilles Beullens uit Leuven de beste bij de amateurs. Het aangekondigde slechte weer legde wel een hypotheek op de opkomst maar zorgde verder voor geen problemen.

Extreem rollerblading kan alleen gereden worden op een droog skatepark en de weersvoorspellingen zagen er wat dat betreft heel slecht uit. Het programma werd dan ook sneller uitgevoerd dan gepland waardoor toch een volledig kampioenschap kon uitgevoerd worden. Het geheel bestond uit 4 divisies: Amateurcontest, Pro-contest, Bowlcontest en best trick. Sinds dit jaar geniet het Belgisch Kampioenschap in Leuven ook WRS erkenning, waardoor er dus punten konden verzameld worden voor de World Rolling Series.

Bij de Pro-reeks reed Thomas Buggenhoudt uit Leuven een sterk technisch parcours, de tweede plaats ging naar Jeremy Kesler uit Knokke en derde werd Jonas Dewit ook uit Leuven. In de Amateurcontest won ook dit jaar de gedoodverfde winnaar, de 14-jarige Gilles Buelens (Leuven). Het moet gezegd zijn dat Gilles eigenlijk vooral omwille van zijn jonge leeftijd nog in deze categorie aantrad. Tweede werd Irfan Redzic (Kontich) en derde Lennert Goormans (Edegem). De bowl moest even zoeken naar een droog gaatje in het wolkendek en kon dan toch uiteindelijk gereden worden met ook hier een ijzersterke Anthony Pottier (Verviers) op de eerste plaats, een verrassend sterke Irfan Redzic (Kontich) tweede en een sensationele Gilles Beullens (Leuven) op de derde plaats.

De sensatie van de dag kwam op het eind toen gezocht werd naar de ‘best trick’ award. Anthony Pottier ging het op de wall zoeken. De Leuvense muur is ongeveer 4,5 meter hoog en ideaal in het puntje van het park geplaatst, waardoor er wel vaker snelle huzarenstukjes op kunnen gebeuren. Anthony slaagde in een Fishbrain bovenop de muur, wat hem een verdiende overwinning opleverde. Simon Vandenbrande (Brasschaat) kreeg nog een speciale vermelding.

Overzicht:
Pro Street
1 – Thomas Buggenhoudt (360 Neg Soul, truespin neg soul)
2 – Jeremy Kesler (360 Mistrial, 450 mute to back royale)
3 – Jonas De Wit (Huge 720, Lijntje Sweatstance Kindgrind)

Am Street
1 – Gilles Buelens (Full cab kind van schuine bak)
2 – Irfan Redzic (Back savvanah op rail, 540 alley-oop soul in Bowl)
3 – Lennert Goormans (Frontside uit quarter de ledge omhoog)

Bowl
1 – Anthony Pottier (Langste back royale/farv door bowlbocht, true top acid)
2 – Irfan Radzic (540 alley-oop soul, 360 topsoul 360 out)
3 – Gilles Buelens (Full cab kind, true topsoul, ruff mizous)

Best Trick
Anthony Pottier (Fishbrain on the Wall)


Foto door Siebe Morren

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.