Open Monumentendag 2010 – de vier elementen

Op zondag 12 september 2010 is Open Monumentendag aan zijn 22ste editie toe. Al sinds 1989 kan iedereen, ook in Leuven, gratis kennismaken met het bouwkundig, landschappelijk en archeologisch erfgoed dat Vlaanderen rijk is.

Open Monumentendag staat dit jaar volledig in het teken van de vier elementen aarde, water, vuur en lucht. Van in de prehistorie tot vandaag zijn de elementen altijd tegelijk vriend en vijand geweest. Deze editie focust op de mens en zijn haat-liefdeverhouding met de vier elementen.

Op het programma van het Leuvense luik staan locaties en activiteiten die een link hebben met één of meerdere van deze elementen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om eenmalig opnieuw te proeven van het Peetermanbier dat voor het laatst geproduceerd werd in 1969, in de toenmalige brouwerij Eendracht. Je kan met de boot naar de Remysite varen en een wandeling maken op deze historische site die in 1855 gekocht werd door Edward Remy. Je kan een kijkje nemen achter de gevel van het voormalig Iers College (1607), waar een soort ‘hagentuin’ werd aangelegd. En nog veel meer.

Bekijk het volledige aanbod voor Leuven op de site.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.