Wandelaars gezocht voor kunstproject van Stijn Van Dorpe

Short Cut trekt met een groep wandelaars een denkbeeldige rechte lijn (een ‘short cut’) dwars door Leuven. Het is de bedoeling om samen een lint te vormen en een traject af te leggen van de Naamsevest naar het Engels Plein dwars door privéterrein, openbare gebouwen, straten en pleinen. Op die manier verbindt Van Dorpe opnieuw het private met het publieke en heeft hij het over thema’s als ‘wonen in de stad’, ‘verlies van privacy’ e.a. Dit project vindt plaats op zaterdag 2 oktober om 15u00 in het kader van STUK’s gratis openingsdriedaagse STUK START. De tocht wordt eveneens gefilmd en zal als video deel uitmaken van de tentoonstelling van Stijn Van Dorpe in de STUK Expozaal (2 december 2010 – 23 januari 2011).

Zin om mee te doen aan dit uniek project? Neem dan voor 20 september contact op met Ilse Van Essche via ilse.vanessche@stuk.be en vermeld je naam, telefoonnummer, kledingsmaat (S, M, L, XL, XXL) en leeftijd. In ruil ontvang je een speciaal T-shirt, maak je deel uit van een bijzonder kunstproject en krijg je achteraf een boekje over het project.

Praktisch
Datum: zaterdag 2 oktober 2010
Inschrijven: verplicht per mail
Verzamelen: 14u00 stipt (start uitleg en test)
Locatie: Cirkus in Beweging, E. Ruelensvest 127, 3001 Leuven
Start wandeling: 15u00
Einde: ca. 17u00

Nuttige info
Omdat de wandeling moet resulteren in een kunstwerk/video zijn de richtlijnen voor de wandeling vrij strikt:

  • de deelnemers lopen altijd achter elkaar in een lange rij en mogen niet van positie wisselen
  • elke deelnemer draagt het Short Cut T-shirt (eventueel over een effen neutrale pull of T-shirt met lange mouwen bij slecht weer)
  • elke deelnemer volgt het parcours helemaal tot het einde
  • ook bij slecht weer gaat de wandeling door (STUK voorziet doorzichtige regenjassen)
  • gsm’s mogen niet gebruikt worden tijdens de wandeling
  • rugzakken zijn niet toegestaan, kleine schoudertassen wel
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.