Leuven autovrij op 26 september

Op zondag 26 september vormen de Leuvense binnenstad en binnenring van 10 tot 18 uur één groot recreatiegebied voor wandelaars en fietsers. Tijdens Leuven Autovrij kan je genieten van een centrum zonder auto’s, vol leuke activiteiten en initiatieven van inwoners, verenigingen, stadsdiensten en handelaars.

Voor één dag wordt Leuven afgesloten voor koning auto en krijgen de wandelaars en fietsers vrijspel. Ook de binnenring rond Leuven wordt autovrij (dit in tegenstelling tot vorig jaar). Er is enkel een corridor voorzien zodat ziekenhuizen en rusthuizen bereikbaar blijven. Rekening houdend met minder mobiele mensen, lopen er twee buslijnen via een aangepaste route doorheen het centrum en blijven de parkings Heilig Hart, Sint-Jacob en Ladeuze bereikbaar. De politie zal controle uitvoeren op de naleving van het aangepaste verkeersreglement.

De stad moedigt iedereen aan zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar het centrum te komen. Mensen die toch met de auto naar Leuven komen, worden gestimuleerd om te parkeren in parking Bodart, Philipssite of De Bond en dan gebruik te maken van fietstaxi’s om naar het centrum te gaan.

Toch vind ik het jammer dat men er niet voor geopteerd heeft de parkings Heilig Hart, Sint-Jacob en Ladeuze voor één dag te sluiten. Nu wordt 26 september een semi-autoloze zondag.

Wie vragen heeft over de autoloze zondag kan op 26 september zelf terecht op gsm 0496 70 24 89 (Mobiel 21 vzw).

Bekijk het volledige programma.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.