Eerste maandag van Leuven-kermis

Een hoogtepunt voor het Leuvense marktgebeuren is ontegensprekelijk de jaarmarkt ter gelegenheid van Leuven Kermis. Traditioneel wordt op de eerste maandag van Leuven-kermis samen met de jaarlijkse veeprijskamp, de dierenmarkt en de braderie in het centrum van de stad, een grote jaarmarkt ingericht. De 61ste jaarmarkt vindt dit jaar plaats op maandag 6 september 2010 van 08.00 uur tot 15.00 uur.

Dierenmarkt
De dierenmarkt vindt plaats van 6.00 tot 14.00 uur in de Heilige-Geeststraat. Ook dit jaar wordt er een speciale inspanning geleverd voor de Leuvense scholen. Het is de bedoeling de schoolkinderen opnieuw in contact te brengen met land- en tuinbouw, want onbekend maakt onbemind. Door kennis te maken met koeien, paarden, varkens, is het de bedoeling de Leuvense stadskinderen het platteland te leren waarderen.

Een bezoek aan de Leuvense dierenmarkt is daar de ideale gelegenheid voor. Het is een echte buitenbelevenis! Er zal volop kinderanimatie zijn met onder meer een gigantische berg stro (omgebouwd tot glijbaan!) en een ware beestenboel van koeien tot varkens. Er zijn workshops waar kinderen kunnen knutselen met hooi of dierenmaskers leren maken. Ook educatief heeft deze dag heel wat te bieden. Acteurs verkleed als boeren en boerinnen nemen de leerkrachten en hun leerlingen mee op een leerrijke wandeling over de dierenmarkt. Er zijn op dit ogenblik al 1.200 leerlingen ingeschreven.

Veeprijskamp
De jaarlijkse veeprijskamp heeft plaats op het Sint-Jabobsplein. Nieuw is dat er geen toegangsgeld moet betaald worden.

Braderie, jaarmarkt en zoveel meer!
Op het Martelarenplein wordt er van 8.00 tot 18.00 uur een grote antiek- en brocantemarkt georganiseerd. In de straten van het centrum is het braderie van 9.00 uur tot 18.00 uur. Nieuw is de uitbreiding van de jaarmarkt op de Kapucijnenvoer: ze loopt tot aan de ingang van de Kruidtuin. In dit gedeelte kunnen de bezoekers terecht aan countrystanden en aan kraampjes die te maken hebben met het landleven.

Naast de jaarmarkt vind je op de Grote Markt opnieuw een markt met streekproducten. Ze wordt muzikaal omkaderd en opgeluisterd met diverse muzikale optredens.

Podium Grote Markt
Op het podium op de Grote Markt treden The Sunsets, Christoff & Lindsay en Corry Konings op. De liefhebbers van schlagers weten waarheen.

Het programma:
13.00 uur – 13.45 uur: The Sunsets
15.00 uur – 15.50 uur: Christoff en Lindsay
16.45 uur – 17.25 uur: Corry Konings

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.