Ontmoeting OHL – Bewoners woonzorgcentrum Edouard Remy

Vandaag brachten een groep spelers van de eerste ploeg van Oud-Heverlee Leuven en hun hoofdcoach Ronny Van Geneugden een bezoek brengen aan de bewoners van het woonzorgcentrum Edouard Remy in de F. Lintsstraat. De spelers en hun hoofdcoach maakten in een ongedwongen sfeer een babbeltje met de bewoners en toonden een staaltje van hun ‘technisch vernuft’.

Dit bezoek kadert in het project ‘Open Stadion’ waarbij gemeenschapswerking centraal staat. De bedoeling van deze gemeenschapswerking is dat OHL zoveel mogelijk groepen uit de maatschappij betrekt bij het sociale en volkse gebeuren dat voetbal is.

Sinds een paar jaar wonen bewoners van de OCMW-woonzorgcentra (Edouard Remy, Booghuys, Ter Vlierbeke, Ter Putkapelle) volgens een beurtrol de thuismatchen van OHL bij. Het transport gebeurt in samenwerking met de Stad Leuven die het stadsbusje hiervoor gratis ter beschikking stelt.

OHL wil hiermee benadrukken dat ze als voetbalclub ook oog hebben voor de brede samenleving en voor alle groepen en leeftijden binnen deze samenleving. Op die manier is OHL een sociale actor in de Leuvense samenleving. Voor de rusthuisbewoners is het bijwonen van de matchen een extra kans om
volop te participeren aan het maatschappelijk leven en om van hun hobby te genieten.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.