Videotentoonstelling 6 miljard Mensen – voorproefje in Leuven

Meer dan tien jaar heeft Yann Arthus-Bertrand de planeet rondgevlogen om ze via luchtfoto’s in beeld te brengen. Dankzij deze jarenlange reizen en vluchten over de planeet kreeg hij een totaalbeeld van de wereld en zijn grenzen. Toch voelde Yann Arthus-Bertrand al snel aan dat er iets ontbrak: het woord van de mens. De ervaringen en de levensfilosofie van de wereldbewoners verzamelen via gefilmde interviews was dus de volgende stap. Het resultaat daarvan is te zien in ‘6 miljard Mensen‘, gerealiseerd door Sibylle d’Orgeval en Baptiste Rouget-Luchaire. Deze reizende tentoonstelling die in Parijs voor het eerst te zien was in 2009, wordt nu aan het grote Belgische publiek voorgesteld. De tentoonstelling loopt van 17 december 2010 tot 3 april 2011 in Tour & Taxis (Brussel).

Van 20 september tot 24 september doet een reizende video-installatie ‘Boodschappen’ Leuven aan om een voerproefje te bieden van de nationale tentoonstelling in Brussel. Deze installatie bestaat uit 5 schermen en er zijn 20 zitplaatsen voor de bezoekers. Deze videomontage is gebaseerd op de laatste vraag uit de interviews: “We zijn met 6 miljard mensen op aarde, welke boodschap wenst u de andere
mensen mee te geven?” Het ook symbolisch, een spiegel: de ander tegelijkertijd begrijpen en hem toespreken.

In Leuven is de installatie gratis te bekijken in de gebouwen van BNP Paribas Fortis gelegen in de Vital De Costerstraat 44, van 20 tot 24 september 2010, van 10 tot 17 uur.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.