Installatie The Upside Dome in Sint-Michielskerk

Tot zondag 31 oktober 2010 kan u terecht in de Sint-Michielskerk in Leuven voor de installatie The upside Dome. Het is een realisatie van het kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh en toont een hangende installatie die tijdelijk de nooit voltooide koepel tot leven brengt. De installatie kijkt vanuit een hedendaags perspectief naar de architectuur van een barokkerk. Het is een maquette op werkelijke schaal gemaakt van honderden meter kettingen en vormt letterlijk en figuurlijk de tegenhanger van de nooit voltooide koepel.  Dit project kreeg een projectsubsidie voor kunstenaars via het Kunstendecreet.

Open van dinsdag tot zondag van 13u30 tot 16u30.

luister op Cobra.be
meer op VAi

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.