Open Monumentendag – Proeverij Peeterman

Op Open Monumentendag kon je in het stadhuis proeven van een echter Peeterman. (Pietermannen is een bijnaam van inwoners van Leuven.) Het fameuze Peeterman-bier is een Leuvense specialiteit die in 1974 voor het laatst werd gebrouwen in de brouwerij Eendracht. Mensen die het bier in de jaren zeventig dronken, zijn het eens over de smaak: Peeterman was een zuur bier dat vaak aangezoet werd door middel van een suikerklontje. Ter gelegenheid van Open Monumentendag werd dit bier opnieuw gebrouwen in het Centrum voor Levensmiddelen en Microbiële Technologie van de Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen. Het brouwproces dat voor het Open Monumentendag bier gebruikt werd, vertoont sterke gelijkenissen met het brouwproces van de geuze. Wij vroegen aan enkele kenners (mannen van ‘t jaar) wat zij van de nieuwe Peeterman vonden. Alhoewel ze het bier konden smaken, vonden ze dat het toch niet in de buurt van de originele Peeterman kwam.

Open Monumentendag 2010 - Proeverij Peeterman

Open Monumentendag 2010 - Proeverij Peeterman

Open Monumentendag 2010 - Proeverij Peeterman

Meer foto’s op flickr.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.