Oproep informatie ‘Belle de Louvain’

In het kader van de ‘Week van de Smaak’ die dit jaar plaats vindt van 11 tot 21 november, werkt SIWE vzw een tentoonstelling uit rond de Leuvense pruimensoort ‘Belle de Louvain’ en professor Van Mons de bezieler van deze vrucht, die werkzaam was aan de KULeuven. Naast de tentoonstelling, die de hoofdactiviteit van het project vormt, zullen ook enkele Leuvense restaurants tijdens de Week van de Smaak een gerecht met pruimen op de kaart zetten en wordt er voorzien om een stroop van de ‘Belle de Louvain’ in enkele streekwinkeltjes in Leuven te verkopen.

De “Belle de Louvain” was ooit een zeer bekende pruimenvariëteit, maar is vandaag in de vergeethoek geraakt. Mocht u zelf nog over informatie beschikken over de ‘Belle de Louvain’, in de volksmond benoemd met de term ‘Paterskloten’, of over Professor Van Mons, aan wie de pruimensoort werd toegeschreven, aarzel dan niet om met SIWE vzw contact op te nemen. Al uw weetjes, ideeën, bruikbaar materiaal of vrijwillige inzet zijn zeer welkom. Mail lore.boogaerts@siwe.be of bel 016/58.43.42.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.