De grote strijd der Brabantse Biersteden

Op zaterdag 9 oktober laait een oude vete weer op, wanneer Leuven en Brussel het tegen elkaar opnemen in de grote bierwedstrijd der Brabantse steden. Al in de middeleeuwen betwistten de twee steden elkaar de hegemonie over (het toenmalige hertogdom) Brabant. Een eeuwenoud conflict dat nog steeds suddert door de vraag wie nu eigenlijk de Meyboom mag planten. Nu wordt de strijd eindelijk beslist!

De Willemsfondsafdelingen van Woluwe, Jette en Zaventem gaan in samenwerking met de Leuvense biertherapeuten op zoek naar het beste bier van Brabant. Wordt het beste gerstenat gebrouwen in Brussel, de bakermat van de geuze en kriek, of komt het uit Leuven, de thuishaven van ’s werelds grootste brouwerij?

Zythologen (bierkenners) Sven Gatz en Steven Vermoere schetsen de rijke Brabantse biergeschiedenis en geven uitleg over de bieren uit de streek. Daarnaast selecteerden ze elk drie minder bekende, maar overheerlijke bieren uit het ruime Brabantse aanbod, waarmee ze elkaar de loef willen afsteken. Via een blinde proef kan je zelf meebepalen welk van deze zes bieren uitgeroepen zal worden tot ‘beste bier van Brabant’. Dit alles wordt omkaderd met de nodige folklore en pleidooien van enkele redenaars pro-Leuven en pro-Brussel!

Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 9 oktober vanaf 19u30 op neutraal terrein, in zaal De Snuifmolen (Leuvensesteenweg 194, 1932 Sint-Stevens-Woluwe). Toegangsprijs: €7,50

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.