Leuven autovrij op 26 september 2010

Op zondag 26 september 2010 is het centrum van Leuven en de Leuvense binnenring zoals reeds eerder aangekondigd autovrij tussen 10.00 en 18 uur.

Je kunt komende zondag deelnemen aan niet minder dan 35 verschillende activiteiten van bewoners, verenigingen, handelaars en de stadsdiensten. Het aanbod is heel divers en geschikt voor jong en oud. Kinderen kunnen al doende de verkeersregels leren kennen in het mobiele verkeerspark of samen met hun ouders hun fietsvaardigheid inoefenen. Je kan verschillende bakfietssystemen uittesten en wandelingen maken, dansen of leren dansen, proeven van eerlijke hapjes, ontdekken van kunstenaars en ambachtslieden uit Leuven, zoeken naar die goede tweedehandse fiets, meefeesten met een buurtfeest, een tochtje met de huifkar maken, fietsen op de ring van Leuven voor een goed doel en nog zoveel meer. Uitgedroogd van al dat fietsen? Dan kan je bijtanken aan het tapstation op de binnenring, waar je gratis het Leuvense drinkwater kan proeven.

Een overzicht van al deze en nog veel meer activiteiten is te vinden op de site van de stad Leuven.

Hoe Leuven bereiken?
Leuven Autovrij is een ideale dag om met de fiets of te voet naar het centrum te komen. Op het Mgr. Ladeuzeplein zal een extra fietsenstalling geplaatst worden. Er lopen twee buslijnen door het centrum van Leuven. Tot slot zijn er gratis fietstaxi’s die je met plezier van de ene kant van Leuven naar de andere kant brengen.

Kom je toch met de wagen? Dan kan je gebruik maken van parking Bodart, parking Philipssite en parking De Bond. Er zijn in het centrum enkele betaalparkings met de wagen bereikbaar, omwille van de vele ziekenhuizen en rusthuizen in het centrum.

Meer informatie over de verkeersregeling die op Leuven Autovrij geldt.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Leuven autovrij op 26 september 2010”

Luc Wijnhoven
(on augustus 28th, 2011 at 11:08)

De binnenstad autoluw vind ik een goed idee doch hele woonwijken binnen de ring en de ring zelf parkeervrij maken is een schande, een misdaad! De bewoners binnen de ring worden het hele jaar door al geplaagd door (nacht)lawaai, vandalisme (ondermeer beschadiging aan auto), allerlei activiteiten: hapje tapje, marktrock, … en dgl. waar zij alleen de lasten van hebben en nooit de baten. Zij betalen zelf de hoogste stadslasten! Nu worden wij ook nog gegijzeld in ons eigen huis: hebben wij een garage dan kunnen wij die niet meer uit: geen familiebezoek, … of indien wij geen garage hebben kunnen wij deze periode zelfs niet op reis met openbaarvervoer of vliegtuig want tijdens je vakantie word je wagen gewoon weggesleept. Neen, dit is een feest voor alle niet Leuvenaars en inwoners van buiten de stadskern doch een nachtmerrie voor de inwoners van binnen de ring en het oude centrum. En dan maar klagen dat het stad ontvolkt … kortzichtig, blind stadsbestuur.