STUK START – gratis openingsdriedaagse

STUK zet op 30 september, 1 en 2 oktober zijn deuren wijd open voor een nieuwe STUK START. Iedereen is van harte welkom op dit gratis openingsfestival met tal van activiteiten. Drie dagen lang kan je proeven van wat STUK zoal voor jou in petto heeft. Een ideale kennismaking met STUK en een uitstekende smaakmaker voor het komende seizoen.

Alvast enkele blikvangers:

 • Mixtape [met de Portables, Wixel, Tomàn, The Boy Outside, … ]: concert • 30/09 • 20u30 • GRATIS
  Mixtape grijpt terug naar de ouderwetse muziekcassette van 90 minuten, maar dan wel live. 15 groepen spelen elk gedurende 6 minuten. Alles wordt rechtstreeks opgenomen op muziekcassettes die achteraf te koop zijn. Mis dit eenmalig muzikaal project niet.
 • From Here to Ear | Céleste Boursier-Mougenot: installatie • 14u00 > 22u00
  40 zebravinken vliegen vrij rond en improviseren op enkele gitaren en cimbalen. From Here to Ear transformeert de tentoonstellingsruimte in een onvoorspelbare en poëtische plaats. De bezoekers delen de ruimte met de vogels die verschillende muzikale composities uitvoeren.
 • Short Cut | Stijn Van Dorpe: stadsproject | wandeling • 2/10 • 15u00
  Met een 50-tal wandelaars trekt Stijn Van Dorpe via een rechte lijn dwars door Leuven. Met deze ‘short cut’ door winkels, privéwoningen en -tuinen, het rijke erfgoed van Leuven. Op deze manier verbindt Van Dorpe zijn artistieke praktijk met de buitenwereld en raakt hij thema’s aan als ‘wonen in de stad’, ‘de spanning tussen publiek en privé’ of ‘verlies van privacy’. Het is duidelijk dat de ‘kortste weg’ een onhaalbaar ideaal is, maar het zijn net de hindernissen die het project een bestaansreden en een extra vleugje poëzie geven. [De videomontage van dit unieke event wordt later de kern van een tentoonstelling.]

verder op STUK START:

 • dans:   couple-like | Ugo Dehaes
 • theater:  We | Nada Productions
 • concert:  Kapitan Korsakov
 • expo:  New York, New York | Candice Breitz
 • concert:  Up High Collective
 • feest:  openingsfeest
 • films:  An Education, A Single Man, Cashback, The Freshman, The Rules of Attraction, Storytelling

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “STUK START – gratis openingsdriedaagse”

Meer dan 4000 bezoekers voor STUK START – Leven in Leuven
(on oktober 3rd, 2010 at 10:36)

[…] goede gewoonte heeft STUK het nieuwe cultuurseizoen geopend met STUK START, een gratis driedaagse met verschillende activiteiten uit de verschillende disciplines die STUK ook […]