Italiaans restaurant Tramonto

Op het de Becker Remyplein is onlangs een Italiaans restaurantje geopend, Tramonto. Er zijn niet zoveel eetgelegenheden bij ons in de buurt, dus dit móesten we uitproberen.

Om te genieten van de (laatste?) nazomeravond, besloten we om op het terras aan de voorkant van het restaurant te gaan zitten. Toegegeven, de Becker Remy is niet het meest gezellige plein, maar voor wie graag mensen kijkt, is er wel voldoende beweging.

De kaart bestaat voornamelijk uit pasta’s en pizza’s. Wij kozen voor een portie lookbroodjes als voorgerecht, pasta capri (tomatensaus, mozzarella, zongedroogde tomaten, basilicum) en canneloni con ricotta e spinaci als hoofgerecht. Lekker, vers, authentiek en mooi geserveerd. De warme ciabatta-broodjes erbij maakten het geheel af.

Prijs-kwaliteit is Tramonto een echte aanrader. Eén voorgerecht, 2 hoofdgerechten en ‘n half litertje rode wijn (Montepulciano d’Abruzzo) kostten ons 26 euro. Voor ‘n pasta betaal je tussen 6 en 10 euro. Eéntje springt er tussenuit: pasta met mosselen, scampi, venusschelpen en langoustines, bedekt met pizzadeeg (huh?) voor 16 euro. Dit willen we de volgende keer uitproberen! Ook de pizza’s op de tafel naast ons zagen er heerlijk uit.

Als we dan toch ‘n puntje van kritiek mogen geven: de bediening moet nog wat aan routine winnen. Zo merkten ze pas op dat we nog geen bestek hadden nadat onze pasta’s op tafel stonden. :-)

Dit is the-place-to-be voor een fijne Italiaanse keuken (zonder het verplicht kitscherige interieur) aan zéér schappelijke prijzen!

Praktisch
de Becker Remyplein, 3010 Kessel-Lo

Bookmark and Share

Er zijn 5 reacties op “Italiaans restaurant Tramonto”

Leen
(on februari 21st, 2012 at 1:11)

Telefoon Tramonto 016/694.506

 
Greta Verbi
(on juni 16th, 2012 at 13:59)

De pizza met zeevruchten was rijkelijk gevuld. Verder genoten we van scampi’s met look, lekker brood en uitstekende merlot. Het interieur sober en smaakvol, leuke italiaanse muziek, bediening vriendelijk, rekening correct .

 
Frank
(on juni 2nd, 2013 at 16:32)

Voorgerechtjes (bruschetta – calamares – lookbroodjes ) enorm lekker en vers.

De hoofdgerechten , oa pasta en kalfsvlees , waren lekker bereid op de klassieke italiaanse wijze.
Zabaglione was subliem.
Bediening was vriendelijk en snel.
Correcte prijzen.

Echt een aanwinst !!!!

 
Sanne
(on juni 10th, 2013 at 19:53)

Vandaag willen we afhalen bij Tramonto (lekkerste pizza’s ooit tot ver buiten Leuven) en wat blijkt…. Tramonto is niet meer. Dit weekend stond het terras nog buiten, vandaag is er geen spoor meer van de pizzeria. Binnen alle stoelen en tafels weg, buiten is zefs het uithangbord van de gevel verdwenen. Wasgeburt??? En waar gaan we ooit nog zo’n lekkere pizza’s en pasta’s vinden?

 
Marco
(on juni 24th, 2015 at 9:50)

De zaak is verkocht geweest door de eigenaar aan pizzahut.
Heel erg spijtig want ik was daar heel erg graag. Mischien later een nieuwe kans..danku iedereen voor de lieve en goede comentaren.

Mvg Marco.