Belgische première • Tagfish | Berlin • 5 & 6 oktober in STUK

Op 5 & 6 oktober toont Berlin de Belgische première van Tagfish in STUK. Berlin is artist in residence in STUK. Tagfish vertelt het verhaal van het Rurhgebied dat na de industriële leegloop opzoek gaat naar nieuwe bestemmingen voor zijn braakliggende terreinen en leegstaand industrieel erfgoed. Eén persoon die alvast ideeën heeft voor de toekomst is Sjeik Hani Yamani. Voor de bouw van zijn nieuwe droom, heeft hij zijn oog laten vallen op het door Unesco beschermde Zollverein..

Tagfish is een pokerterm en omschrijft een speler aan tafel die de regels uitstekend kent maar geen risico’s neemt en zijn spel niet aanpast, waardoor hij een makkelijke prooi is voor zijn tegenspelers. Het materiaal van Tagfish is documentair, de uitwerking een voorstelling. Tagfish is de eerste voorstelling in de nieuwe cyclus Horror Vacui.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.