Officiële opening van het park abdij Keizersberg

Op zaterdag 2 oktober 2010 heeft de officiële opening plaats van het nieuwe park op de Keizersberg. Van 13.00 tot 17.00 uur hebben er allerlei activiteiten plaats.

In 2007 nam de stad Leuven het park van de abdij Keizersberg in erfpacht met de bedoeling een groot deel ervan – na renovatie – open te stellen voor het publiek. Ondertussen hebben de stadsdiensten in het park heel wat werk verricht: onderhoud van het groen, restauratiewerken, de aanleg van nieuwe paden, de plaatsing van infoborden en van de nodige afsluitingen, … Het stadsbestuur Leuven opent het park nu officieel zodat het een belangrijke rol kan spelen als grote groene ruimte in de buurt van de Vaartkom.

De opening gebeurt feestelijk met een Keizer Karelpicknick. Samen met de abdij en de verschillende buurtorganisaties nodigt de stad iedereen uit op zaterdag 2 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur. Het volledige programma ziet er als volgt uit:

  • Gratis hapje en drankje voor elke bezoeker
  • Rondleidingen met gids over ecologie in het park
  • Informatiestanden (ecologie van het park, participatietraject aan de Vaartkom, werking van verschillende buurtorganisaties, …)
  • Animatie: doorlopend initiatie boogschieten, uitgebreide kinderanimatie, sprookjesdraaimolen, optredens, hindernissenparcours voor jongeren en een boombal van 16.00 tot 17.00 uur.
  • Om 15.00 uur is er de officiële opening door schepen Myriam Fannes
Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Officiële opening van het park abdij Keizersberg”

lucien verfaille
(on februari 15th, 2011 at 12:24)

vraag:waarom is het mooie park NIET meer toegangkelijk??
groetjes
lucien