Leuvens station bedolven onder de boterhammen: 5000 pendelaars kregen een eerlijk ontbijt

Op vrijdagmorgen 1 oktober trakteerden Oxfam-Wereldwinkels en andere partners van Netwerk Duurzaam Leuven 5000 Leuvense pendelaars op een gratis bio- en fairtradeontbijt ter gelegenheid van de Week van de Fair Trade.

Van 29 september tot en met 9 oktober 2010 is het Week van de Fair Trade. Een week die 11 dagen duurt en van België hét meest swingende Land van de Fair Trade maakt. Leuven is hierbij één van de voortrekkers en kreeg voor zijn boterhammenactie navolging in andere steden zoals Aalst, Aarschot en Sint-Niklaas.

Tijdens de Week van de Fair Trade wordt in het hele land speciale aandacht besteed aan eerlijke handel. Eerlijke handel garandeert een eerlijke, minstens kostendekkende prijs én een sociale premie, stabiele respectvolle handelsrelaties, voorfinanciering en technische ondersteuning. Met deze actie wilde Oxfam-Wereldwinkels het belang van eerlijke handel en de heerlijke smaak van de producten beter bekend maken bij de consument. In totaal werden er tijdens deze zesde editie maar liefst 5000 boterhammen met eerlijke choco uitgedeeld!

Oxfam-Wereldwinkels maakte van deze actie ook gebruik om de opendeurdag van alle Vlaamse Wereldwinkels op zaterdag 9 oktober bekend te maken. Op 9 oktober kan je de eerlijke producten ontdekken en krijg je een reep eerlijke chocolade.

Leuven maakt zijn titel van FairTradeGemeente weer helemaal waar tijdens de Week van de Fair Trade, want er worden heel wat activiteiten georganiseerd: de ‘Nacht van de Fair Trade’ op vrijdag 8 oktober met een optreden van de Malinese Toumani Diabaté, vormingen in scholen, een tentoonstelling over duurzaam consumeren in het stadskantoor (vanaf 4/10) en een heerlijk etentje. Meer info op www.duurzaamleuven.be en www.fairtradegemeenten.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.