Meer dan 4000 bezoekers voor STUK START

Naar goede gewoonte heeft STUK het nieuwe cultuurseizoen geopend met STUK START, een gratis driedaagse met verschillende activiteiten uit de verschillende disciplines die STUK ook tijdens het seizoen presenteert. Tijdens deze editie heeft een recordaantal van meer dan 4000 bezoekers STUK START bijgewoond. Met dit openingsevent wil STUK potentiële bezoekers op een aangename manier kennis laten maken met wat men tijdens het seizoen kan verwachten. Zowel de studenten als de inwoners uit de ruime regio behoren tot de doelgroep.

Op het programma stonden o.m. het concert Mixtape, waarbij veertien groepen ieder gedurende 6 minuten een klein mini-optreden gaven, From Here to Ear, een installatie van de Franse kunstenaar Céleste Boursier-Mougenot, waar veertig zebravinken live ‘jammen’ op gitaren. Donderdagavond was er ook een openingsfeest dat nog ‘s 2000 extra jongeren naar STUK bracht.

Opmerkelijk was het project Short Cut van de Belgische beeldende kunstenaar Stijn Van Dorpe. Hij trok met 60 wandelaars via een ‘rechte lijn’ (een short cut dus) door de Leuvense binnenstad. Deze tocht werd door veertien cameramannen professioneel vastgelegd. Deze beelden zullen verwerkt worden in een video die zal getoond worden in een expo in STUK later op het jaar.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.