Schrijvers nemen boekenwinkel Paard van Troje over

Vanaf maandag 4 oktober verkopen schrijvers en literaire BV’s één week lang boeken in Leuven en Gent. De actie past in de viering van zeven jaar Paard van Troje.
Het gelegenheidspersoneel stelt de top-7 voor van hun favoriete boeken aller tijden. Tussen het inpakken en verkopen van boeken door maken de aanwezige schrijvers uiteraard ook tijd om te signeren. De feestweek start op maandag met de opening van een fototentoonstelling van StephanVanfleteren. Tussen de boeken hangen zijn portretfoto’s van schrijvers.

Op donderdag 7 oktober is het dubbel feest. Dan is de winkel open van 7 tot 7 en krijgen mensen die er vroeg bij zijn gratis koffie en croissants. Paard van Troje (Ladeuzeplein 12) is een boekhandel die zich toespitst op Nederlandstalige en in het Nederlands vertaalde literatuur, naast filosofie en klassieke literatuur. De winkel in Leuven opende in 2003 haar deuren. Gent volgde in 2007. Het programma van Gent kan je raadplegen via de Facebookpagina van Paard van Troje of www.paardvantroje.be.  In 2009 was Paard van Troje één van de twee Belgische genomineerden voor de prestigieuze titel ‘Boekhandel van het jaar’, uitgereikt door het vaktijdschrift Boekblad.

De winkel is tijdens de feestweek open van maandag tot woensdag van 10u tot 18u, op donderdag van 7u tot 19u en op vrijdag en zaterdag van 10u tot 18u30.

Schema feestweek

maandag: Opening fototentoonstelling Stephan Vanfleteren (17u-19u, met bubbels!)
dinsdag: Paul Baeten Gronda + Joost van de Casteele
woensdag: De papieren mannen (OV)
donderdag: Elvis Peeters + Paul Baeten Gronda
vrijdag:  Ivo Victoria + Bernard Dewulf (OV)
zaterdag:  Saskia De Coster, Yves Petry en Frieda van Wyck (OV)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.