SOS ALS Benefiet 9 okt

Piet Huysentruyt en ALS-Ambassadrices Kate Ryan en Marleen Merckx stellen met veel trots het SOS ALS Benefiet voor. Het SOS ALS Benefiet is een organisatie van de Belgische patiëntenvereniging ALS Liga en gaat door op zaterdag 9 oktober in de Brabanthal in Leuven. Het begint om 18u met een exclusief galadiner samengesteld door Piet Huysentruyt en topcateraar Carpe Diem. De gasten maken via een tombola kans om een diamant ter waarde van 2500 euro te winnen. Om 20u30 worden de deuren geopend voor het brede publiek om te genieten van een concert met Kate Ryan en gastoptredens van Clouseau en Leki. Dit alles wordt gevolgd door een party met dj’s Buscemi, Peter Van de Veire (MNM) en Peter Verhulst (Radio 2).

Chefkok en tv-personality Piet Huysentruyt is de peter van het SOS ALS Benefiet. Actrices Marleen Merckx en Leah Thys nemen het meterschap voor hun rekening. Allemaal hebben ze in hun nabije omgeving de gevolgen gezien van deze slepende ziekte. Leah Thys en Marleen Merckx zetten zich al zeven jaar met volle overgave in als ALS-Ambassadrice en voelen zich sterk verbonden met mensen met ALS. Piet Huysentruyt heeft een kookboek geschreven, Piet Puur, waarvan de volledige opbrengst integraal naar de ALS Liga zal gaan. Op 7 mei 2010 bij de lancering van Piet Puur heeft Piet een eerste cheque van maar liefst 50.000 euro overhandigd aan de ALS Liga. Sindsdien zijn er al 33.000 exemplaren verkocht.

Piet Huysentruyt, Kate Ryan, Marleen Merckx en Leah Thys roepen iedereen op om massaal aanwezig te zijn op 9 oktober en om geld te doneren. De kaarten voor het galadiner kosten 100 euro per persoon (inclusief toegang tot concert en party) en kan u bestellen op www.alsliga.be. Tickets voor het concert kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Deze kan u bestellen via www.alsliga.be of in een Free Record Shop bij u in de buurt. Giften zijn welkom op het rekeningnummer van de ALS Liga met vermelding van ‘15 jaar ALS Liga’: BE28 3850 6807 0320 (vanaf 30 euro met fiscaal attest). Kriebelt het om geldinzamelacties op te zetten, neem dan contact op met de ALS Liga op tel. 016239582 of mail naar 15jaar@alsliga.be.

De opbrengsten van het SOS ALS Benefiet gaan integraal naar de ALS Liga. ALS is een ongeneeslijke en dodelijke zenuw- en spierziekte waarvan de oorzaak nog altijd niet gekend is. De motorische zenuwcellen in de hersenstam en het ruggenmerg sterven af. Hierdoor krijgen de spieren geen impulsen meer wat uiteindelijk leidt tot een volledige verlamming van de ledematen. Zeker 1000 Belgen lijden aan deze slepende ziekte. ALS is 3 tot 5 jaar na diagnose fataal. De ALS Liga is de enige patiëntenvereniging in België die mensen met ALS hulp biedt en dit al 15 jaar. De ALS Liga informeert patiënten, familieleden en derden over deze ziekte, voorziet in psycho-sociale ondersteuning en stelt gratis hulpmiddelen zoals hoogtechnologische rolwagens en spraakcomputers ter beschikking. Daarnaast komt de ALS Liga op voor de rechten van de ALS-patiënten en wil ze het eerste gespecialiseerde ALS-zorgcentrum oprichten in Middelkerke. De kostprijs van dit centrum bedraagt 3 miljoen euro. De ALS Liga heeft ook een onderzoeksfonds om de zoektocht naar de oorzaak van ALS en een mogelijke behandeling te bespoedigen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.