K.T. De Dijlezonen brengt ‘De Martino’

Wat krijg je als je américain préparé, augurken, mosterd en pilipili samenbrengt op een broodje? Juist, de welbekende Martino. Dagelijks gaan er duizenden van over de toonbank in de vele broodjeszaken die ons kleine landje telt.

De Dijlezonen nemen je mee naar één van deze zaken en schetsen het leven van de karakters voor en achter de toog. In ‘De Martino’volgen we Benito, Gaetan, Patricia, Evelyne, Alex en Willy. Tussen de clubs en smoskes door, vertellen ze hun zorgen, angsten en emoties. Op het eerste zicht komen ze elk uit een totaal andere leefwereld, maar naarmate het stuk vordert blijkt dat ze allemaal op zoek zijn naar hetzelfde: liefde!

Neem nu Patricia en Benito: ze kunnen niet met maar ook niet zonder elkaar. Terwijl ze de klanten bedienen, hij vanuit de keuken, zij vanachter de toog, zoeken ze uit hoe het verder met hun relatie moet.
Of Willy, de eenzame taxichauffeur. Zijn gezondheid wil niet altijd meer mee en de band met zijn dochter staat op de helling. Of Gaetan en Evelyne, ze zien elkaar voor het eerst in de Martino: hij wachtend op zijn baas, zij op de man van haar leven. Beide weten niet wanneer die zal komen. En dan is er nog Alex, de broer van Patricia, op zoek naar de ultieme versie van de liefde: vergeving.

Deze zes personages vormen de pittige ingrediënten van het stuk. Martino is vanaf de eerste hap lekker, herkenbaar en pikant. Een op het eerste gezicht wat rare combinatie van karakters sleept je mee in een verhaal waarin taboes geen plaats kennen en intriges en echte gevoelens zonder doekjes op de broodjestafel gegooid worden.

Dit is de eerste productie van her 99ste levensjaar van de Dijlezonen!

Praktisch
Wanneer? Vrijdag 15 oktober 2010 om 20 u, zaterdag 16 oktober 2010 om 15 u en om 20 u
Waar? CC Wagehuys, Brusselsestraat 63 Leuven
Info: www.dijlezonen.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.