Eerste Leuvens Klimaatforum op 23 oktober

Op zaterdag 23 oktober wordt een Leuvens Klimaatforum georganiseerd. De dag richt zich op het brede publiek via werkwinkels en debatten, maar doet ook een appél aan de Leuvense politici. De thema’s die tijdens de eerste editie centraal staan zijn mobiliteit, energie en voeding.

Een dag voor doen-denkers, zo zeggen de organisatoren, met in de rand muziek en activiteiten voor de kinderen.

De aanwezigen kunnen ondermeer de nieuwste lichting fietsen uitproberen zoals de bakfiets, de lig- en plooifiets. Auteur Kris Peeters zal het publiek uitnodigen om afscheid te nemen van het automobilisme en journalist Luc Vanheerentals zal vertellen hoe hij zijn leven en werk kan organiseren zonder auto. Even later zullen leden van buurtcomités en schepenen in debat gaan over de heikele punten in het Leuvense verkeersnet.

Er wordt ook een gesprek georganiseerd over manieren om Leuvense voedselproductie en -verbruik beter op elkaar af te stemmen. Vertegenwoordigers van Velt, Boerenbond, 11.11.11 en Voedselteams zullen het hebben over een Leuvense Voedselstrategie voor 2030. Daarnaast kunnen de deelnemers zich via een workshop bekwamen in het vegetarisch koken met seizoens- en streekproducten.

Vakbondsleden komen getuigen over de inspanningen die de Leuvense bedrijven doen om onze economie te vergroenen, maar ze zullen ook vertellen over de kansen die de bedrijven laten liggen. Verder vindt er een debat plaats over collectieve manieren om energieopwekking te organiseren met vertegenwoordigers van ondermeer Ecopower en ACW.

Het volledige programma is te vinden op www.leuvensklimaatforum.be. De namiddag wordt om 14.00 uur op gang gebracht door Peter Tom Jones die een pleidooi zal houden voor een lokale ‘urgenda’. Alles vindt plaats in de lokalen en op de parking van jeugdhuis Sojo en café De Curve, in Kessel-Lo.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.