Festivalconcert in Centraal Auditorium op Gasthuisbergp

In het nieuwe Centraal Auditorium op Gasthuisberg brengen Frank Braley en Eric Le Sage op dinsdag 19 oktober om 20.30u muziek voor twee piano’s. In het Concerto van Stravinsky verstrengelen de twee piano’s met uitgesmeerd passagewerk, complexe versieringen en ritmische acrobatie. De maestro’s verknipten zelf de pianoversie van George Gershwin’s Rhapsody en verdeelden de solo- en begeleidingsrollen onder elkaar. De Sonate van Poulenc straalt pittige levensvreugde uit en Witold Lutoslawski wou met zjn Variaties op een thema van Paganini destijds al zijn publiek behagen… Elise Simoens voorspelt in haar programmatoelichting: “de kans is bijzonder groot dat het publiek de concertzaal al fluitend zal verlaten”.

Dit is het eerste publieksconcert in het Centraal Auditorium van Gasthuisberg (Onderwijs en Navorsing). Het kan nu al bogen op de reputatie van de zaal met de beste akoestiek voor een kamermuziekprogramma in Leuven.

Het programma wordt ingeleid om 19.45u door Elise Simoens.

Meer info: op de site van Festival van Vlaanderen Vlaams-Brabant. Tickets kosten 18 euro.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.