Armoede in provinciehuis. Lezing verborgen armoede en soepbedeling

In het kader van de werelddag van Verzet tegen armoede van 17 oktober, organiseert de provincie Vlaams-Brabant op dinsdag 19 oktober een lezing over verborgen armoede met Guy Didelez, auteur van het boek ‘Ik ben Iemand/Niemand’.

‘Ik ben Iemand/Niemand’ is het verhaal van Emilie en haar gezin. Voor het eerst slaagt iemand erin om van bij haar geboorte tot vandaag, 31 jaar later, alles neer te laten schrijven in een roman. Ze vertelt over haar turbulente school- en liefdesleven, maar vooral over een leven in generatie -armoede in onze welvaartsmaatschappij.

Met Ik ben Iemand/Niemand publiceert Guy Didelez een aangrijpend, romantisch, soms humoristisch verhaal, dat men niet licht zal vergeten. Het is vooral een boek dat respect afdwingt voor de kracht en de overlevingsvaardigheden die bij gezinnen in armoede dagelijks aan de orde zijn.

Als auteur getuigt Guy Didelez over zijn proces. Hoe is hij tot het schrijven van dit boek gekomen? Waarover gaat het boek? Veranderde zijn beeld over armoede tijdens het schrijven van het boek? Kunnen mensen uit armoede geraken? Het zijn maar enkele van de thema’s die in deze boeiende lezing aan bod komen.

Praktisch
Dinsdag 19 oktober 2010 van 12.30 uur tot 13.30 uur
Auditorium van het provinciehuis, Provincieplein 1te Leuven
Inkom gratis

Tussen 12 en 14 uur delen gedeputeerde Karin Jiroflée en medewerkers van gelijke kansen in de inkomhal van het Provinciehuis soep uit aan hun collega’s. De opbrengst gaat naar de actie ‘Soep op de Stoep’ van Welzijnszorg.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.